CategoriesРецепти Съвети и трикове

Да приготвим смути за 1 минута!?

Омръзнало ли Ви е да обикаляте пазарите и магазините в търсене на хубави и вкусни плодове и зеленчуци, с които да си приготвите смути?


Намерихте ли си качествен блендер, който миксира добре, чисти се лесно (ако може и сам :D) и не се разваля след половин година активно ползване?

Тези и още куп други въпроси дори ни отказват да се опитаме да си приготвим смути.

Времето на всички ни е ценно, а от непрестанни задачи и работа ни остава все по-малко време да обърнем внимание на любимите си хора или занимания.

За това какво е смути и какви са ползите от него, вече е говорено и писано много. 

Тук ще разберете как може да приготвите смути за 1 минута, като това няма да е за сметка нито на качеството, нито на вкуса му.


Преди това, малко предистория.

Още доста отдавна, НАСА (да, точно тези с ракетите :)), са разработили технология, с която да осигуряват на техните астронавти храна, чрез която да си набавят всички полезни и необходими съставки за човешкото тяло. Също така и да заместят стандартните безвкусни пюрета и хапчета. Това обаче е друга тема.

Технологията на “вакуумно сушене чрез замразяване” е направила всичко това възможно и се прилага и до днес. Така са направени и нашите смутита. Всяко пакетче съдържа поне две порции и половина плодове/зеленчуци, което е еквивалент на две чаши и половина пресни продукти.

Как работи!?
Процесът започва с първокласни плодове и зеленчуци, набавени от органични производители от цял свят. Перфектно узрелите плодове и зеленчуци се замразяват супер бързо, за да се запазят всички полезни вещества: витамини, минерали, фибри, въглехидрати и протеини. Постепенното и внимателно нагряване изпарява цялата вода, след което се получава финият прах.

Този процес запазва продукция и нейните хранителни вещества, без да е необходимо да се добавят каквито и да е добавки или консерванти.

Как да приготвим смути за 1 минута!?
Добавете съдържанието на пакетчето в 300 мл. течност, затворете бутилката и разклатете хубаво. Повечето вкусове могат да се приготвят с любимото Ви мляко или със студена вода, но някои вкусове се приготвят само с едното или другото. Проверете отделните вкусове за повече информация.

Всичко това Ви позволява да приготвите смутито, където и да се намирате – вкъщи, в офиса, на тренировка или на почивка. Не Ви е необходимо нищо специално. Само шейкър бутилка, пакетче смути и подходящата за вкуса му течност.

Опс, моето смути не се разтвори добре! Какво се обърка?
Не се притеснявайте! Не всеки опит се получава перфектно.
Има три основни неща, които може да направите за да помогнете на Вашето смути прахче да се разтвори равномерно:

  1. Размачкайте пакетчето преди да го отворите, за да разбиете всички бучки*;
  2. Винаги добавяйте първо течността, а след това прахчето;
  3. Наклонете бутилката първо леко, за да се намокри целият прах и след това започнете да разклащате.

* При някои условия на съхранение органичните плодови и зеленчукови прахчета, които се използват за смутитата, могат да се утаят. Това е нормално и не променя вкуса и хранителните свойства на смутито. Можем да добавим анти-слепващи агенти, за да го предотвратим, но не го правим, за да може да запазим продукта натурален.

И така… разполагаме с 15 запленителни вкуса (някои от които доста екзотични), задоволяващите желанията и на най-големите критици.

Всеки един от тях е с изключителни характеристики и ползи. Подходящи са за всекидневна консумация и са веган ориентирани. И най-важното – без ГМО, без консерванти, без добавена захар и без глутен.

Кои са Вашите любими вкусове и каква ще е Вашата HealthyBox?

Очакваме Вашите отзиви, коментари или критики в нашите страници във Facebook и Instagram.

До скоро 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.